Den bästa olivoljan för dina maträtter

Oliver och olivolja har historiskt sätt alltid haft många användningsområden. Idag används det främst för att tillaga eller dressera olika maträtter. Fördelarna med olivolja är många. Det är en nyttig olja vid jämförelse med andra matlagningsoljor. Om inte den nyttigaste är det en av de allra nyttigaste oljorna vi har idag.

Olivolja eller rapsolja

Först och främst behöver du veta vad du faktiskt ska göra med oljan. Ska du steka med oljan eller ringla över en sallad? Det går bra att steka med både olivolja och rapsolja. När det kommer till att göra olika typer av dressingar och dylikt vinner olivoljan varje gång. Goda olivoljor kan hittas på välsorterade butiker i din närhet.

Smakmässigt är olivolja överlägset bäst

Sist men inte minst är olivoljans smak det som gör det till kungen av oljor. Det finns få oljor som faktiskt smakar något. Vanlig raps eller matolja är ganska smaklös. Medans olivolja kan kännas både fruktig och nötig på samma gång. Att addera olivolja till en sallad eller vinägrett höjer smakbilden till en helt annan nivå. Testa att använda olivolja som är kallpressad för att hålla en hög kvalitet på din matlagning. Maträtter som får olivolja ringlat på sig höjer rätten avsevärt.