Förbättra dina tänder

Tänderna är en viktig del av din kropp och påverkar hur du mår. Eftersom ingenting är så bra att det inte kan bli bättre bör du regelbundet gå på undersökningar hos din närmaste tandläkare. En gång om året är en bra regel. Men gärna mer om du känner dig osäker.

Ibland är din tandhälsa dålig utan att du själv är medveten om det. Genom att med jämna mellanrum gå ut på internet kan du få viktiga skötselråd. Klicka här och där på olika sidor för att få veta hur du bäst sköter om exempelvis ett blödande tandkött.

Glöm inte bort tandhygienisten

Det är inte bara tandläkaren som kan hjälpa dig. Hos tandhygienisten får du minst lika värdefull information om hur du ska skydda dina tänder mot missfärgningar och tandsten. Karies- det vill säga hål i tänderna – är kanske den mest kända sjukdomen i sammanhanget. Men långt ifrån den enda.

Borsta tänderna ofta

Grunden till alla fina, vita tänder är väl utförd tandborstning. Detta kan kompletteras med tandtråd och fluorsköljning, men utan tandborste klarar du dig inte. Borsta tänderna minst två minuter varje morgon och kväll, gärna också en gång mitt på dagen. Då får omgivningen till sin glädje se ditt friska och pigga leende.