Förbereda din trädgård inför hösten

Under sensommaren är det dags att göra din trädgård redo för hösten. Rensa bland rabatterna, klipp ner blommor och stjälkar samt skörda de sista av dina råvaror. På så sätt ger du din trädgård de bästa förutsättningarna för att både grönska under hösten, samt bli ännu finare till nästa vår.

Ta hand om dina växter

Våren är inte den enda tiden för trädgårdsfix. Du kan införskaffa dig lökar som du planterar under hösten för att de sedan ska blomma vackert under våren. Höstlökar är tåliga och kan övervintra de kyliga månaderna och ger dig en underbar trädgård tidigt på året.

Det är även viktigt med beskärning under hösten. Låt de blommor som redan blommat klart bli beskärda så att växten kan lägga allt energi på att antingen skapa nya blommor, eller växa sig starkare till nästa år. Du kan även plantera om dina plantor på hösten eftersom marken då är fuktig och bördig. Höstlökar kan beställas online och ger dig en fin trädgård under den tidiga våren. Ge dig ut i trädgården i höst och plantera lite Allium, Anemoner, Blåstjärna eller Hyacint. Gå igenom det stora utbudet och hitta växter och plantor som passar just dig och din stil.