Köpa dator – tips

shutterstock_222709051

Med jämna mellanrum behöver man som bekant köpa ny dator, vare sig man vill eller inte eftersom datorer förr eller senare går i sönder. Därför kommer här några förhoppningsvis nyttiga köptips för den som kanske står i färd med att köpa ny dator.

Bärbar eller stationär?

Ska man i huvudsak använda sin dator till att surfa med är oftast en bärbar att föredra eftersom den är betydligt mer behändig. Skall man använda sin dator till att spela avancerade spel kan dock en stationär dator med stor skärm vara att föredra så man får den där riktiga gaming-känslan.

Köp inte den allra billigaste

Idag går det att få en bärbar dator för så lite som ett par tusenlappar. Dock kan det vara värt att lägga någon eller några tusenlappar till på en dator eftersom de allra billigaste oftast inte håller särskilt hög kvalitet. Dessutom är ofta processorn ganska liten, vilket gör att de kan upplevas som långsamma.

Hårddisk

Ett bra tips är också att köpa en dator med relativt stor hårddisk, vilket framför allt är viktigt om man sparar mycket bilder eller andra filer i sin dator.