Ta hand om ditt skägg

Om du har skägg så vet du antagligen att det är viktigt att hålla skägget så hygieniskt och rent som möjligt. Det finns mycket som kan fastna i skägget, som till exempel matsmulor och små rester.

Det finns även andra sätt att ta hand om skägget förutom att tvätta det. Till exempel kan du forma det på ett speciellt sätt så det ser bättre eller mer professionellt ut. Du kan även tvätta det med speciella balsam och andra produkter specifikt designade för skötsel av skägg för att få ett mjukare och snyggare skägg.

Skäggvårdskit

Det finns skäggvårdskit att köpa online. De brukar inte kosta alltför mycket och innehåller allt du behöver för att ta hand om ditt skägg. De kan till exempel innehålla skäggolja, skägg- och mustaschborste, skäggtrimmer, mustaschsax, skäggvax, skäggschampo, skäggtonic och ibland även en kam. Det är allt du någonsin lär behöva för att vårda ditt skägg för att det ska se så bra ut som möjligt. Skäggtrimmern och mustaschsaxen använder du för att forma håret. Sedan använder du skäggolja, skäggvax, skäggschampo och liknande produkter för att tvätta skägget och mustaschen och få den mjuka kvaliteten du vill ha.