Till utsidan

hammock.För närvarande har vintern slutligen tagit grepp om åtminstone delar av landet, vi har börjat få uthärda riktigt kalla dagar igen efter en mycket mild höst samt de inledande vintermånaderna. För somliga kommer vintern som något härligt – för andra en plåga. Därför ska vi bjuda på lite information för både sommar- och vintersaker

Hammock / hängmatta

Frågan är om det finns något härligare än att en varm sommardag lägga ikull sig i skuggan i en härlig hängmatta eller en hammock med sköna kuddar. Detta är något vi verkligen vill rekommendera. Detta är avslappning i dess renaste form.

Markis

En markis är något du kan ha nytta av både på vintern och under sommaren. Framförallt sommaren ska kanske ändå understrykas. En markis kan användas till en uteplats som skydd mot solen då den gassar lite väl mycket under en varm sommardag. Likväl kan den också användas på samma sätt när vädret vänder och regndropparna börjar falla ned, då blir markisen istället ett regnskydd. Det finns förstås olika typer av markiser, vissa som bara är ämnade för att täcka ett fönster och vissa som närmast blir som ett litet extratak när vädret kräver det. För mer information om markiser och modeller av dessa, besök www.alltisolskydd.se.

På utsidan

Cykeldubbdäck

Är du en hurtig person som inte låter vinterns inträde göra någon skillnad i dina motionsrutiner? Är det cykeln som är ditt motionsredskap? Är svaret på den senare frågan ja så har vi ett smart tips för dig. Vintern medför som vi alla vet också en del halka på vägarna. På bilar är det lagstadgat att byta till vinterdäck när vintern är kommen, för cyklar finns inte någon sådan lag, men det är ingen dålig idé att göra det även på cykeln när du märker att det börjar slira under däcken.

Det man ska tänka på när man köper dubbdäck till cykeln är hur många dubb man kan tänkas behöva. Vet man att det alltid kommer att vara väldigt isigt så är det läge att ha fler dubb på däcken. Det man dock får betänka då är att det kommer att bli betydligt tyngre att trampa. Kommer cykeln att användas på underlag som endast är fläckvis eller mindre ofta isiga, då rekommenderar vi att välja dubbdäck med färre dubb av ovanstående anledning.

Snöstyrare

Snön kommer, det kan vi inte göra något åt, sån är bara vår svenska vinter. Då gäller det att vara beredd i högsta hugg med medel till att ta bort den från din gårdsplan. Det finns förstås några vägar att gå, du kan införskaffa en liten traktor eller en snöslunga, men det är en relativt stor investering. Så det vi rekommenderar är en hygglig snöstyrare, eller snösläde som den även kallas. Välj storlek efter dina armars kapacitet och med fördel så kan du välja en modell där du har två separata handtag istället för ett stort, med två så får du bättre kraft och kontroll.